Petrol devi BP’nin CEO’su Bernard Looney istifa ettiğini açıkladı

Britanyalı enerji şirketi ve çok uluslu petrol şirketi BP’nin CEO’su Bernard Looney, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Şirket, Looney’nin Salı günü derhal geçerli olmak üzere istifa etmesinden sonra BP Mali İşler Direktörü Murray Auchincloss’un geçici olarak CEO olarak görev yapacağını söyledi.

53 yaşındaki Looney, 114 yıllık şirketi yeniden yaratma sözü vererek, İngiliz enerji devinin 2050 yılına kadar sıfır net emisyona ulaşması ve yenilenebilir ve düşük karbonlu enerjiye milyarlarca dolar yatırım yapması için iddialı planlar ortaya koyarak Şubat 2020’de göreve başlamıştı.

Looney’nin sürpriz istifası, şirketteki meslektaşlarıyla kişisel ilişkilere ilişkin iddiaların yakın zamanda ortaya çıkması ve şirketin soruşturma başlatmasına yol açmasının ardından geldi.

Bu, yönetim kurulunun Mayıs 2022’de şirket çalışanlarıyla kişisel ilişkilerle ilgili olarak araştırdığı iddiaların ardından geldi. O dönemde şirketin davranış kurallarında herhangi bir ihlal tespit edilmedi ve yönetim kuruluna Looney tarafından “geçmişteki kişisel ilişkilerin yanı sıra gelecekteki davranışlarının açıklanması konusunda” güvence verildi.

BP hisseleri, FT’nin Londra’da işlemler kapandıktan sonra istifasını bildirmesinden önce %1 oranında değer kazandı. Amerikan depo makbuzu (ADR) hisseleri negatife döndü ve New York’ta öğleden sonra %0,4 düştü.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x