Mudanya belediyesi’nde topraktan halka, tarladan sofraya buğday unu

MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN TOPRAKTAN HALKA, TARLADAN SOFRAYA

BUĞDAY UNU

Mudanya Belediyesi’nin “Topraktan Halka, Tarladan Sofraya” projesi kapsamında

Balabancık Mahallesi’nde 85 dönümlük arazide ekimi yapılan buğdaylardan, 20 ton un

elde edildi. Elde edilen buğday unu Zeytin Dalı Birimine kayıtlı ihtiyaç sahibi ailelerin

sofralarına ulaştırılacak.

Mudanya Belediyesi’nin “Topraktan Halka, Tarladan Sofraya” projesi kapsamında belediyeye

ait arazilere ekimi yapılan buğdaylar, un oldu. Mudanya Belediyesi, kırsal alanlarda belediye

arazilerini üretime açarak, toplamda 308 bin metrekarelik alanda dönüşümlü olarak ayçiçeği

ve buğday üretimi yapıyor. Elde edilen ürünler ayçiçek yağı ve buğday unu olarak Zeytin Dalı

Birimine kayıtlı ihtiyaç sahibi ailelerin sofralarına ulaşıyor. Temmuz ayında yapılan hasat ile

elde edilen buğdaylar, ilçedeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere, una dönüştürüldü.

Mudanya Belediyesi olarak ürettikleri zeytinyağı ve ayçiçek yağını yıl boyunca Zeytin Dalı

birimi ile vatandaşın sofrasına taşıdıklarını kaydeden Mudanya Belediye Başkanı Hayri

Türkyılmaz, “Hem ihtiyaç sahibi ailelerimizin hem de üreten çiftçimizin yanında olmaya

devam edeceğiz. Hasattan çıkan samanı ilçemizdeki süt üreticisine vereceğiz. Onlardan da süt

alıp yine ücretsiz olarak dağıtacağız” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x