Bakan Uraloğlu’ndan dikkat çeken ‘sosyal medya’ mesajı: Herkesin haddini bilmesi lazım

“`html

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, 2025 Bütçesi Üzerine Açıklamalarda Bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2025 yılına ait bakanlık bütçesi hakkında milletvekillerinin sorularını yanıtladı. İnternet hızına dair gelen eleştiriler hakkında bilgi veren Uraloğlu, fiber altyapının belirli caddelere, sokaklara ve konutlara ulaşabildiğini dile getirerek, internet kullanıcılarının farklı hız paketleri talep ettiğini belirtti.

Bakan Uraloğlu, uluslararası standartlara göre istenen seviyeye ulaşamadıklarını vurgulayarak, “Bizim acil olarak yapmamız gerekenler var. Telekom’un imtiyaz hakkı sürecinde daha fazla yatırım için öncelik vereceğiz. Ancak mevcut altyapı, yüksek kapasitede olmasına rağmen, yeterli talep olmaması nedeniyle tam olarak kullanılamıyor.” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medya Güvenliği Üzerine Değerlendirmeler

Uraloğlu, Avrupa Birliği’nin Facebook, YouTube, Twitter, TikTok ve Instagram gibi popüler sosyal medya platformlarında kullanıcı güvenliğini artırmayı hedefleyen düzenlemeler getirdiğini aktardı. “Ben 58 yaşındayım, üç kızım ve iki torunum var. Biz, sosyal medyada yasakçılığa karşıyız ama herkesin de sorumluluklarını bilmesi gerekiyor.” diyerek, sosyal medyada milli ve manevi değerlere hakaret eden içeriklere karşıda sessiz kalmayacaklarını ifade etti. “Sosyal medya platformları sağlayıcılarına kıyasla biz daha özgürlükçü bir bakış açısına sahibiz.” dedi.

Yatırım Modelleri Hakkında Bilgi Verdi

Yap İşlet Devlet (YİD) ve Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) projeleriyle ilgili eleştirileri hatırlatan Uraloğlu, kendisinin inşaat mühendisi olduğunu ve hesap yapabildiğini vurgulayarak yatırımların üç alternatifle gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi:

  1. Kamu bütçesinden finansman sağlarken,
  2. Dış krediyle projelere destek oluruz,
  3. Yap İşlet Devlet modeli aracılığıyla yatırımları hayata geçiririz.

Uraloğlu, “Her projeyi tüm alternatifleri değerlendirerek ve ülke kredibilitesini göz önünde bulundurarak hayata geçiriyoruz. Projenin yapım, işletme ve bakım sürecinin ayrılması gerektiğini unutmamalıyız.” şeklinde konuştu.

Doğru İşler Yapmaya Devam Edeceğiz

Bakan Uraloğlu, 22 yıl içerisinde AK Parti hükümetleri döneminde 51 milyar 585 milyon dolarlık YİD projesinin hayata geçirildiğini ifade ederek, 4 sektörde toplam 74 projenin tamamlandığını açıkladı. “Bu projelerin günümüzdeki değerinin 83 milyar 508 milyon dolar olduğunu unutmamak gerekiyor. Kaynağı bulmak her zaman mümkündür ancak her projeyi gerçekleştirmek her zaman kolay değildir.” dedi.

Osmangazi Köprüsü’nün günlük geçiş garantisinin 40 bin araç olduğunu anımsatan Uraloğlu, şu anda bu köprüden geçiş yapan araç sayısının 68 binlere ulaştığını belirtti. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde geçiş ücretleri hakkında bilgi veren Uraloğlu, güncel ücretlerin beklentilerin altında olduğunu belirtti.

Gelecek Projeler ve Hedefler

Marmaray’la günde 650 bin yolcunun taşındığını ifade eden Uraloğlu, “Bu projeler olmasaydı, İstanbul’un yanı sıra tüm Türkiye ve Balkanlar büyük sıkıntı yaşardı.” dedi. Ayrıca, Haydarpaşa ve Sirkeci projeleri hakkında bilgi vererek, “İstanbul’a yakışan projeler hayata geçirilecektir; bunlar ülkemizin rantıdır.” ifadesinde bulundu.

Hava trafiği konusundaki sıkıntıların, Rusya-Ukrayna savaşından ve diğer uluslararası meselelerden kaynaklandığını belirten Uraloğlu, “Şu anda güncel rötar problemi yok.” dedi. Türkiye’nin siber güvenlik alanındaki yeterliliği hakkında kesin bilgiler sunan bakan, “Veri depolama kapasitemiz oldukça iyi durumda.” dedi.

2025 Yılı Bütçesi Onaylandı

Görüşmelerin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile birlikte, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü 2025 bütçeleri onaylandı.

“`

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir